Miksi suunnitelmat kannattaa teetättää arkkitehdilla?

Valtaosa taloista rakennetaan jollakin tavalla teollisista valmisosista ja kullakin valmistajalla on omat mallistonsa. Soveltuuko valmis malli rakennuspaikalle onkin sitten haastavampaa. Vaikka talotehtaiden suunnittelijat pyynnöstä muuntaisivat malleja tontille sopiviksi, ei se useinkaan tarkoita sitä, että he tutustuisivat tonttiin ja sen lähialueeseen paikan päällä ja etsisi tietoja kaavamääräyksistä.

Ulkobaari takaperspEhdottomasti parhaaseen lopputulokseen päästään, kun palkataan paikallinen suunnittelija joka tuntee alueen ja näin pystyy perehtymään kyseisen tontin vaatimuksiin.

Arkkitehtiä pyydetäänkin apuun yleensä liian myöhäisessä vaiheessa. Varsinkin korjausrakentamisessa on jo saatettu korjata valtaosa taloa, kunnes on tullut kuvainnollisesti seinä vastaan ja viime hädässä pyydetään apua. Vaikka remontista tehtäisiin monivuotinen projekti, on ehdottoman tärkeää, että ennen kuin aletaan purkamaan mitään, tehdään kokonaisuudesta kattava suunnitelma, jota seuraamalla hanke etenee suunnitellusti ja ilman yllätyksiä. Toki yllätyksiin pitää aina varautua kun korjaamme vanhaa ;).